Hej!

Sommarseglingen till Oslo blev lite rumphuggen. Vädret spelade naturligtvis ett spratt. En lovande prognos blev bara sämre än vadden lovade. Mer regn och hårdare vindar. Utlovat var ju mindre vind dag för dag. Nu blev det kulingvarning nästan vrje dag!

Sedan var det naturligtvis min knöl på låret som spökade. Jag skulle inte få tid föränn efter en dryg vecka. När vi skulle ut til segelbåten ringde telefonen. Ett återbud gav mig en tid redan nästa dag. Då får man ju ta den annars kanske man inte får någon ny tid.

Hur som helst planer är till för att ändras. Den hårda vinde gjorde att vi seglade söder över i stället för norr över. Gullholmen blev vårt mål. En hamn som var full från morgon till kväll. Mysigt och fint. Glass kiosken hadde en aldrig sinande kö fram till stängning 21.oo.

Korvlådan öppnade 24.00 – 02.00 förutom på dagen förstås då kön var bara lite mindre än till glass kiosken.

Hemresan skedde i hård vind med bara focken uppe. Lite sjögång utanför islandsberg men annars gick det bra.

Tomas